Κρυολιπόλυση, τι πρεπει να γνωρίζετε

CoolSculpting, ή κρυολιπολυση, είναι μια μη χειρουργική διαδικασία περιγράμματος σώματος. Ένας πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ένα gadget για να κλειδώσει τους λιπώδεις ιστούς κάτω από τους πόρους και το δέρμα. Αφού έχουν καταστραφεί τα επιπλέον λιπαρά κυτταρικά υλικά, μπορούν να διαχωριστούν σταθερά και να απομακρυνθούν από το σώμα μέσω του ήπατος.

Οι περισσότερες προπονήσεις κρυολιπόλυσης αποκτούν περίπου μία ώρα και δαπάνη περίπου $ 1.000 κάθε τόπο θεραπείας.

CoolSculping είναι μια αρκετά νέα μέθοδος, άδεια μόνο από το U. S. (FDA) το 2012. Η CoolSculpting και η κρυολιπόλυση είναι σήματα κατατεθέντα της Zeltiq Aesthetics.

Όταν η ποσότητα αυτοτελών ιατρικών επιστημονικών μελετών που υποστηρίζουν τη διαδικασία εξακολουθεί να είναι αρκετά μέτρια, το Zeltiq Beauty υποστηρίζει ότι η κρυολιπολυση μειώνει την ποσότητα των περιττωματικών λιπωδών κυττάρων εντός της περιοχής θεραπείας κατά 20 έως 25%.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να εντοπίζουν τα αποτελέσματα αρκετές ημέρες αμέσως μετά τη θεραπεία, ωστόσο χρειάζεται συχνά από 1 έως 4 αρκετές εβδομάδες για την πλήρη εμφάνιση.

Ξέρετε τους κινδύνους;

CoolSculpting, ή cryolipolysis στα πόδια της γυναίκας.

Το CoolSculpting συνεπάγεται την κατάψυξη του λιπώδους ιστού στο περίγραμμα του σώματος. Πρόκειται για μια σχετικά νέα διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι οι επιστημονικές μελέτες είναι παρόλα αυτά ελάχιστες, το κρυολιπόλυση θεωρείται γενικά μια ασφαλέστερη, μη παρεμβατική μορφή χειρουργικής επέμβασης που μειώνει το σωματικό λίπος από τις παραδοσιακές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με λιποαναρρόφηση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται κάτι σε όλη τη μέθοδο, εκτός από ένα αίσθημα έλξης όπου η επιδερμίδα βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ψυγεία της συσκευής σας.

Δεδομένου ότι η θεραπεία δεν συνεπάγεται καμία κοπή, μυϊκή χειραγώγηση ή αναισθησία, πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν και ίσως να συνεχίσουν κανονικές δραστηριότητες.

Οι μόνες πραγματικές προφανείς ανεπιθύμητες αντιδράσεις από τη διαδικασία είναι συνήθως μικρές και συμβαίνουν μόνο γύρω από την περιοχή της θεραπείας. Οι περισσότερες ελαφρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις μειώνονται ή εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες έως μέρες μετά τη χορήγηση της μεθόδου.

Είναι απολύτως φυσιολογικό, ωστόσο, να ανακαλύψετε μούδιασμα ή μείωση της αίσθησης μέσα στην περιοχή θεραπείας για περίπου κάθε μήνα.

Οι συνήθεις άμεσες παρενέργειες του κρυολιπόλυση περιλαμβάνουν:

 ερυθρότητα

 σταθερότητα

 τσίμπημα δυσφορία

 μικρό οίδημα

 πόνος

 μερικές μώλωπες

 δηκτικός

 μυρμήγκιασμα

 μούδιασμα

 δερματική ευαισθησία

 ήπιο έως μέτριο πόνο

 μυϊκή μάζα κράμπες

Κάποιος μπορεί να συνεχίσει και πρακτική εμπειρία αυτών των αρνητικών επιδράσεων για μερικές εβδομάδες αμέσως μετά τη θεραπεία. Άλλες τυπικές ανεπιθύμητες αντιδράσεις που ένα άτομο μπορεί να παρουσιάσει τις πρώτες εβδομάδες μετά την κρυολιπόλυση περιλαμβάνουν:

 φαγούρα, ιδιαίτερα δύο ή τρεις ημέρες μετά τη διαδικασία

 διάρροια, καθώς τα απολεσθέντα επιπλέον σωματικά λίπη αφαιρούνται από το σώμα σας

 αίσθημα πληρότητας εντός του λαιμού αμέσως μετά τις θεραπείες που σχετίζονται με την περιοχή του λαιμού ή την περιοχή του σαγονιού

Επιπλέον πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Αισθητική χειρουργός μιλώντας με ασθενή

Είναι πολύ σημαντικό να πάτε με έναν καλλυντικό χειρούργο με εμπειρία και πολύ καλές κριτικές ασθενών.

Ο κίνδυνος των αρνητικών επιπτώσεων και δυσκολιών εξαρτάται συχνά από τον επαγγελματία υγείας που εκτελεί τη διαδικασία.

Οι λαοί πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα επιλέξουν έναν εξειδικευμένο και αξιόπιστο εμπειρογνώμονα, για παράδειγμα έναν επαγγελματία υγείας ή έναν καλλυντικό χειρούργο. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι σε θέση να το κάνουν αυτό με τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων στην κοινότητα και την ερώτηση πολύ πριν από τη δέσμευση στη διαδικασία.

Η κρυολιπόλυση είναι αρκετά καινούριο και ο πλήρης βαθμός απειλών, ανεπιθύμητων επιδράσεων και επιπλοκών που σχετίζονται με τη διαδικασία εξακολουθεί να είναι άγνωστος.

Μια 2017 μελέτη που εξετάζει όλα τα προσβάσιμα έγγραφα της έρευνας από δύο βασικές επιστημονικές έρευνες βάσεις δεδομένων που βρίσκονται μόλις 319 μελέτες που συνδέονται με τους όρους κρυώσει γλυπτική, Cryolipolysis, λίπος κρύο, και lipocryolysis.

Δεδομένου ότι είναι σχετικά πρόσφατα, δύο επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής γνωρίζουν τη μέθοδο ή έχουν μεγάλη έκθεση σε αυτήν

Το CoolSculpting μπορεί επίσης να γίνει αποδεκτό και να αποδειχθεί επωφελές σε ένα ελάχιστο ποσό περιοχών του συστήματος.

Οι περιοχές συστημάτων στις οποίες αναγνωρίζεται η τεχνολογία κρυολιπόλυσης ως ασφαλής και αποτελεσματική για την απομάκρυνση μικρών αποθέσεων λίπους περιλαμβάνουν:

 κοιλιά

 πόδια

 κάτω από το πηγούνι ή πάνω από το λαιμό και το λαιμό

 πλευρές

 κάτω από τη μασχάλη

 πίσω πάλι

 τους γλουτούς και κάτω από τους γλουτούς

Πώς μπορώ να χάσω βάρος;

Πώς μπορώ να χάσω λίπος;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Για να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν οι άνθρωποι, δείτε αυτό το write-up.

Μελετήστε τώρα

Ποιος πρέπει να απομακρύνει από αυτό;

Η κρυολιπόλυση θεωρείται ως ένας ασφαλής, αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο αριθμός των επιπλέον λιπώδους ιστού σε μια μικρή περιοχή στόχου. Δεν θεωρείται αναγκαστικά ως ένα είδος απώλειας βάρους αντί για κατάλληλο για τη θεραπεία της υπέρβαρης.

Η διαδικασία είναι κατασκευασμένη για να βοηθήσει στη διάλυση των επίμονων επιπλέον λιπωδών κυττάρων που συνήθως συρρικνώνονται μόνο μέσω του φαγητού και της επεξεργασίας.

Οι άνθρωποι που έχουν εύθραυστη φυσική άμυνα συνήθως δεν είναι ιδανικοί αιτούντες για χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένου της κρυολιπόλυσης. Οι άνθρωποι που έχουν ιδιαίτερες συνθήκες που βλάπτουν ή μεταβάλλουν την ικανότητα του σώματος να χειρίζεται παγωμένο θα μπορούσαν επίσης να βιώσουν πρακτικά κρίσιμα ιατρικά θέματα.

Προβλήματα που αποκλείουν τη χρήση της κρυολιπόλυσης περιλαμβάνουν:

 να είναι έγκυος, να προσπαθεί να συλλάβει και να τρώει

 κρυογλοβουλνησία, μια κατάσταση όπου από πρωτεΐνη που συνήθως αυξάνει μόνο σε απάντηση στο κρύο τυχαίνει να είναι σε ασυνήθιστα μεγάλα επίπεδα

 παγωμένη ασθένεια συγκολλητίνης, μια αυτοάνοση κατάσταση όπου η θερμότητα μεταβάλλει το κοκκινωπό κυτταρικό υλικό ροής αίματος

 παροξυσμική παγωμένη αιμοσφαιρινουρία, μια κατάσταση κατά την οποία με κόκκινα χρώματα οι ιστοί των αιμοφόρων αγγείων περνούν μακριά σε αντίδραση σε μεταβολή της θερμοκρασίας

 Η νόσος του Raynaud

 χοιροστάσια

 μειώνει τη ροή του αίματος ή την αίσθηση του δέρματος στη θέση της μεθόδου θεραπείας

 νευρικές καταστάσεις, για παράδειγμα διαβητική νευροπάθεια

 δερματικές διαταραχές που σχετίζονται με τον μηχανισμό ανοσίας, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση του δέρματος

 προβλήματα δερματικού φλεγμονής, για παράδειγμα δερματίτιδα και κυψέλες

 ένα πρόσφατα απελευθερωμένο τραυματισμό στην περιοχή του δέρματος του προσώπου που αντιμετωπίζεται, η οποία περιλαμβάνει κύτταρα ουλώδους ιστού

 τη μακροχρόνια χρήση των φαρμάκων που αραιώνουν αιμοφόρα αγγεία

 ζητήματα αιμορραγίας που περιορίζουν τη ροή του αίματος

 ιστορικό κήλης ή πιθανώς κήλης σε ή κοντά στη θέση της μεθόδου θεραπείας

 ενεργά, εισαγόμενα ιατρικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των βηματοδότες

 αλλεργία σε προπυλενογλυκόλη ή ποτά με ισοπροπυλική αλκοόλη

 μακροπρόθεσμες καταστάσεις δυσφορίας

 ακραίες καταστάσεις άγχους και άγχους

Γνωρίζετε τις εξαιρετικές μακροπρόθεσμες συνέπειες;

άτομο με πόνο στην στοματική κοιλότητα, τη γλώσσα, τα δόντια και το μάγουλο.

Η μειωμένη δραστηριότητα των γλωσσών και των χειλιών, εκτός από το ξηρό δέρμα από τις γνάθες, είναι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της κρυολιπολύσης στο λαιμό και το πηγούνι.

Σε πολλές ασυνήθιστες καταστάσεις, ο λιπώδης ιστός αντιδρά στην κρυολιπόλυση με μεγέθυνση σε αντίθεση με το θάνατο. Αυτή η διαταραχή ονομάζεται παράδοξη λιπώδης υπερπλασία (PAH).

Μια εξέταση του 2014 τεκμηριώνει ότι η συχνότητα εμφάνισης της PAH με την κρυολιπόλυση θεωρείται πλέον ότι είναι περίπου .0051%.

Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για ποιο λόγο το ΠΑΥ έρχεται, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που χτίζουν την κατάσταση είναι άνδρες. Όταν η ΠΑΥ δεν πρόκειται να οδηγήσει σε άλλες ενδείξεις πέρα ​​από την αλλαγή της φυσικής πλευράς, μόνο η χειρουργική θεραπεία μπορεί να την αλλάξει.

Εξαιρετικές ασυνήθιστες δυσκολίες που μπορεί να συμβούν σύντομα μετά την κρυολιπόλυση περιλαμβάνουν:

 ο πόνος που ξεκινά λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία στις περισσότερες περιπτώσεις λύνεται όταν το τσούξιμο απομακρύνεται εντελώς, ή μετά από τέσσερις εβδομάδες

 ουλές ή τροποποιήσεις στον τόνο του δέρματος

 μειωμένες κινήσεις ή απάντηση από το στόμα ακολουθώντας διαδικασίες που αφορούν την περιοχή του αυχένα ή το πηγούνι

 μειώστε το χείλος του μυϊκού ιστού κάποια αδυναμία επόμενες διαδικασίες που αφορούν τον αυχένα ή το πηγούνι

 μείωσε τη δημιουργία σάλιου και στέγνωσε τις σιαγόνες με επακόλουθες θεραπείες σχετικά με το πηγούνι ή το λαιμό

 τα κρυοπαγήματα ή η πρώτη και η δεύτερη εκπαίδευση έχουν εγκαύματα

 ελαφρύ κεφάλι, ευγενική κεφαλαλγία, εφίδρωση, ζωγραφική, αίσθημα αδιαθεσίας και εξάλειψη

 υπερχρωματισμό ή μεμβράνη σκούρου δέρματος που συχνά επιλύεται από μόνη της

 υποδόρια σκληρότητα, γενική στερεότητα ή ορισμένα σκληρά οζίδια που κατασκευάζουν μέσα στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή και θα είναι δυσάρεστα

 ξαφνικές και ανεπιθύμητες τροποποιήσεις της στρωματοποίησης του σωματικού λίπους

Ποια είναι τα θετικά αποτελέσματα;

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα του CoolSculpting είναι το γεγονός, σε αντίθεση με τη διατροφή και την άσκηση, το επιπλέον λιπαρό κυτταρικό υλικό καταστρέφεται και αφαιρείται από ολόκληρο το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι ο πανομοιότυπος υπερβολικός ιστός λίπους δεν μπορεί να επανέλθει ή να επεκταθεί με αύξηση βάρους.

Υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης:

 Είναι στην πραγματικότητα μια θεραπεία με χαμηλότερο κίνδυνο για πολλά άτομα.

 Το δέρμα σας δεν διαλύεται ή δεν θυσιάζεται, απομακρύνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πιθανότητας επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένων των ασθενειών και των ουλών.

 Υπάρχουν μερικές σημειωμένες επιπλοκές ή αποτελέσματα.

 Δεν υπάρχει κανένας χρόνος μακριά από τη λειτουργία ή τις καθημερινές δραστηριότητες μετά.

 Η εμφάνιση έκβασης είναι φυσικό, επειδή παράγει σταθερά από τις ημέρες μετά την επέμβαση.

 Θα βοηθήσει τους λαούς που πάσχουν από χαμένο υπερβολικό βάρος ή με ένα υγιές υπερβολικό βάρος, αλλά παρ ‘όλα αυτά έχουν ανεπιθύμητες λιπαρές ειδικές θέσεις.

 Υπάρχει βεβαίως πολύ λιγότερη πιθανότητα ανάκτησης του σωματικού βάρους και τα αποτελέσματα είναι πολύ μακράς διαρκείας λόγω του γεγονότος ότι το επιπλέον λίπος κυτταρικό υλικό στην πραγματικότητα καταστρέφεται και λαμβάνεται από ολόκληρο το σώμα.

 Ο δυνητικός κίνδυνος της επιδερμίδας ή των θρυαλλίδων είναι χαμηλός, καθώς τα επιπρόσθετα κύτταρα του λίπους καταστρέφονται σταθερά σε όλη την επιφάνεια του δέρματος.

Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ατόμου, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με απώλεια βάρους που επιτυγχάνεται με τη χρήση υγιεινής δίαιτας και άσκησης.

Πάρε μακριά

Υπάρχει πολύ λίγη ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την κρυολιπόλυση προς το παρόν. Ποια ανάλυση είναι παρούσα δείχνει ότι πρέπει να είναι μια επιλογή χαμηλού κινδύνου για να απαλλαγούμε από μικρές ποσότητες υπερβολικού λίπους που επιβεβαιώνει σκληρή για να απαλλαγούμε από την άσκηση και δίαιτα.

Οι άνθρωποι που σκέφτονται για αυτό το είδος θεραπείας πρέπει να μιλήσουν για το ότι πρώτα κάνουν χρήση του ιατρού τους. Θα μπορούσαν να υποστηρίξουν να αποφασίσουν αν είναι η σωστή επιλογή ή αν υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι τρόποι για την απομάκρυνση του πλεονάζοντος λίπους.

Create your website at WordPress.com
Get started